Mindenki tudja, mire jó a kolbásztöltő

kolbásztöltő
Kolbásztöltő

A téli hónapok a vidéki környezetben szorosan összefüggenek a disznóvágás időszakával. Valamikor még gyakori és szép hagyomány volt, hogy a nyáron felhizlalt sertés feldolgozásában az egész család részt vett. Gyakran több napig eltartott és valódi közösségi munkának számított. Ilyekor került elő a kolbásztöltő, amivel öröm volt dolgozni.

Bár manapság már csak néhány helyen éltetik ezt a csodás hagyományt, de ettől eltekintve, a kolbász és szalámi készítése szinte bármikor megoldható. Mindössze megfelelő mennyiségű és minőségű húsra, esetenként növényi alapanyagokra és különféle fűszerekre van hozzá szükség. Ezek arányos összekeverésével mehet az elegy a kolbásztöltő belsejébe.

Az eltérő méretű tölcsérek alkalmazásával vékonyabb és vastagabb termékek készíthetőek. A fogaskerekes áttétek révén könnyebb a hajtás, ami felgyorsítja a munkát. A rozsdamentes fém részek és kiváló szigetelés révén, gördülékenyen működik a kolbásztöltő. A tisztítása gyorsan elvégezhető, akárcsak az össze- és szétszerelése. Tartsuk mindig a közelben, hogy amikor szükséges, azonnal munkára fogható legyen.