Milyen az ideális ágvágó olló?

ágvágó olló
Ágvágó olló

Még mielőtt beköszöntene a tavaszi időszak, érdemes felkészülni a különféle kerti munkálatok elvégzésére. Ahhoz, hogy ez zökkenőmentesen történjen, mindenképpen szükség lesz bizonyos szerszámokra, amikkel kiváló eredmény érhető el. Az ágvágó olló több alkalommal kerülhet elő. Van az ágaknak egy olyan kategóriája, pontosabban vastagsági állapota, ami már meghaladja a hagyományos metszőolló hatásfokát, de a fűrészek használatát nem követeli meg feltétlen.

Az ágvágó olló bevetésével jóval egyszerűbben lehet dolgozni, mintha fűrésszel kellene bíbelődni. Csak egy határozott mozdulat és a száraz vagy túlnőtt gally máris aláhull. Ezen terméktípusnak több változata létezik. A mellé- és a rávágó kivitelek között mindenki tetszés szerint válogathat.

Az utóbbi az, amelyik stabilabb erőkifejtést tesz lehetővé. Az alumínium, olykor teleszkópos nyél, valamint az edzett acél pengék az ágvágó olló sikeréért felelnek. Még a magasabban lévő ágak is egyszerűen megközelíthetőek gyakran a talajfelszínről, maximális biztonság mellett. Csak arra figyeljünk, hogy lehulló gallyak ne essenek a fejünkre.