Te is figyelsz erre nyugdíjbiztosítás kötésnél?

nyugdíjbiztosítás kötés
Nyugdíjbiztosítás kötés

Nem kell olyan nagyon körülnézni, hogy láthatóvá váljon, miszerint jóformán minden a pénzről szól. Ez kicsit torzítja a képet, ugyanis a természeti javak kiaknázásával történik a modern gazdaság fenntartása. A környezetrombolás tehát bele van kódolva a rendszerbe, ami előbb-utóbb visszaüt és ekkor már a pénzzel sem lehet semmit sem tenni. Most azonban még minden be van árazva precízen. Hogyan tovább? Akinek van egy jó állása, úgy gondolja, hogy onnan könnyen megél, de a helyzet gyorsan megváltozhat.

Az állami rendszerek sem annyira stabilak már, mint voltak régen. A jövő még sohasem volt annyira kiszámíthatatlan, mint most. A mesterséges intelligencia megjelenésével sok munkahely került veszélybe és a trendek továbbra is ebbe az irányba mutatnak. Érdemes tehát minél hamarabb bebiztosítani magad, ha a nyugdíjas éveidben boldogan szeretnél élni. Amennyiben úgy érzed, hogy az állami juttatás kevés lesz, de van lehetőséged félretenni, akkor használd ki a nyugdíjbiztosításban lévő lehetőségeket!

Azonban vannak feltételek, amikre megéri alaposan odafigyelni. Ennek részleteiről tájékozódhatsz a grantis.hu weboldalon. Az első, amit meg kell nézni, az a biztosítás formája. Van garantált hozamú, illetve befektetési egységekhez kötött. Ezen felül léteznek kiegészítő opciók, amikkel javíthatsz a konstrukciókon. Több pénzintézet kínál gyakran nagyon hasonló csomagokat, ezért ne kapkodd el a döntést, hanem kérd ki a szakemberek véleményét! A Grantis munkatársai teljesen függetlenek, ezért arra törekednek, hogy megtalálják azt a biztosítást, amelyik a leginkább megfelel az elvárásaidnak.

Az adómentesség révén, a hozam nem terhelődik, így plusz jövedelemre tehetsz szert. Az idő viszont meghatározó tényező. Ezt mindig vedd figyelembe! Minél hosszabb a konstrukció, annál előnyösebb, hiszen addig is adódik hozzá az állami finanszírozás, adójóváírás formájában. Ez évente több mint 100 000 Forintot jelenthet. Mivel a nyugdíjkorhatár időközben kitolódhat, ezért nagy előny, hogy a biztosításban meghatározott lejárati év a döntő, így akár hamarabb is hozzájuthatsz a felhalmozott összeghez, mint az állami támogatáshoz.