Masszív és strapabíró ipari parketta

Nagyobb forgalmú helyiségekbe nem ajánlott laminált padlót rakatni, de sok esetben még a fapadlók sem bírják az jelentős igénybevételt. Ha igazán strapabíró megoldást szeretnénk, akkor az ipari parketta lehet a jó választás, ugyanis kopásállóságban minden más típust felülmúl, ráadásul 8-10 alkalommal is csiszolható, ami még tovább növeli az élettartamát.

Masszív anyagát a speciális összetételének köszönheti, ugyanis vékony nyesedékek elkötegelésével állítják elő. Színben és mintázatban nincs akkora választék, mint az egyéb burkolóanyagoknál, de ha nem a táblás változatot választjuk, hanem szálas kiszerelést, akkor az ipari parketta igazán izgalmas megvalósításokat is lehetővé tesz.

Az árnyalat alapvetően attól függ, hogy milyen fából készült, valamint az anyagsűrűséget is ez határozza meg. Például a köris ipari parketta puhább és világosabb, míg az akác keményebb, sötétebb változat. A megfelelő típus kiválasztásához ajánlott szakértő tanácsát kérni, valamint a lerakást is érdemes olyanra bízni, aki már rutinos az ipari parketta terén.