Létezik végleges megoldás a migrének enyhítésére?

Medical Piercing
Medical Piercing

A migrén tüneteinek kezelése nemcsak gyógyszerekkel, hanem alternatív módon, az akupunktúra lehetőségeit alkalmazva is rendkívül hatásos lehet. A budapesti Medical Piercing például kimagasló értékelésekkel rendelkezik az egészségügyi piercingek (migrén és Shenmen piercing) terén.

Az ötlet a Medical Piercing alapítójának, Kovács Gabriella egészségügyi szakembernek a saját tapasztalatán alapul, aki sok éves migrénes időszaktól szabadult meg a Migrén/Shenmen piercing alkalmazásával, és azóta számtalan embernek nyújtott segítséget a fájdalomtól való megszabadulásban.

A Migrén piercing olyan fejfájások esetében tud segítséget nyújtani, ahol nem húzódik meg a háttérben mögöttes betegség. Ilyen a migrénes, a cluster, a tenziós/ hipertenziós és a frontérzékeny fejfájás. Számos esetben a Migrén piercing a Shenmen piercing együttes alkalmazásával éri el a tökéletes hatást.

A Shenmen piercing a migrénes fejfájás enyhítésén kívül olyan különböző pszichoszomatikus tünetek enyhítésében is segíthet, mint a szorongás, pánik, alvászavar, depresszió és fülzúgás. A percingek alkalmazásával az érintettek gyors, akár 1-2 napon belüli javulásról számoltak be, 2 hét letelte után pedig jelentős részüknek teljesen megszűntek a tüneteik.

A kezdetben divatékszerként használt piercingek működési elve az akupunktúrán, a hagyományos kínai orvoslási módszeren alapul. Megfigyelték ugyanis, hogy a fül piercing viselők körében jelentősen csökkent a fejfájással küzdők száma. A külső fül területén található pontok ugyanis összeköttetésben vannak a szervezet belső folyamataival, ezek ingerlése pedig pozitív folyamatokat indíthat be.

A Migrén piercing beszúrásával a bolygóideg folyamatos ingerlése fájdalomcsillapító, nyugtató és szorongáscsökkentő hatással van a szervezetre. A Medical Piercingnél a piercing behelyezését előzetes állapotfelmérés, majd precíz gépi bemérés előzi meg, ezáltal pontosan a kívánt helyére kerülve fejtheti ki pozitív hatását. A beszúrás pillanatnyi, feledhető fádalommal jár, amit a pozitív hatás hamar feledtet.