Kordonszalag feltűnő csíkokkal

Rendőrségi kordonszalag

Nemcsak a nagyobb építkezéseken és a bűnügyi helyszíneken szokták használni, mivel egy magánház felújítása esetében is nagyon hasznos szokott lenni. A kordonszalag már messziről jól látható, ezért az azzal körbezárt területet megfelelően el lehet határolni. Aki például szeretne egy új garázsfeljárót csinálni, annak nem árt beszereznie egy kordonszalagot.

A frissen öntött betonra így senki nem fog véletlenül rálépni, mivel jól láthatóan körbe lesz kerítve, figyelmeztetve az arra járót, hogy ne lépjen be arra a területre.

Gyakran szokták használni különféle fesztiválokon és egyéb eseményeken is. Többféle színkombinációval rendelhető meg a kordonszalag a cadmas.hu weboldaláról.

Mindenképp fontos elkülöníteni azt a közterületet, ahol például a felújítás zajlik, az esetleges balesetek elkerülése véget. Amennyiben a baleset mégis megtörténik, a felújítást végző személy büntetésre számíthat, mivel nem jelölte ki azt a területet, ahol a munka folyik. Az utcafront is egy ilyen közterület lehet, ahol tanácsos a kordonszalag használata.