Gondoskodik a bőr rugalmasságáról a marhakollagén

marhakollagén
marhakollagén

Az emlősök legfontosabb fehérjéje számos biológiai folyamatban vesz részt, többek között támogatja a kötőszövet, az izomzat és a bőr szerkezetét. A marhakollagén ma már többféle formában is beszerezhető. Kapható kész ital, tabletta, oldat készítésére szolgáló por, kapszula és fagyasztva szárított termék formájában is.

Maga a kollagén természetesen megtalálható a test kötőszöveteiben. Ez teszi a bőrünket rugalmassá és feszessé. Természetes módon termelődik az emberi szervezetben, de a kor előrehaladásával csökken a mennyisége.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a bőr veszít feszességéből és rugalmasságából, finom ráncok jelennek meg a felszínén. Ilyenkor jön segítségünkre és segít a marhakollagén. A kollagén minőségét többek között a környezet és az állatok életkörülményei befolyásolják.

Érdemes megjegyezni, hogy a tengeri kollagén leggyakrabban I-es típusú, a marhakollagén pedig gyakran az I-es és III-as típusú kollagén keveréke. Emellett a termékek különböző adalékanyagokat is tartalmazhatnak, például C-vitamint.