Díszíti a kertet a tölgylevelű hortenzia

tölgylevelű hortenzia
tölgylevelű hortenzia

Szerény, viszonylag kis igényű hortenzia a legtöbb kertben megtalálható, ha kedveli a helyet és a gondozást, akkor hatalmas bokorrá nő minden évben. Az Alice tölgylevelű hortenzia a bugás változathoz hasonlatos virágokat hoz, viszont a leveleinek formája már eltérő.

Nagyméretű virágokkal kápráztat el, de az őszi lombszíne miatt is úgy fogjuk érezni, hogy a legjobb választás volt ez a gyönyörű növény. Ugyanis mélybordó, sötétlilásra színeződnek a tölgylevelű hortenzia levelei ősszel és még az enyhébb decemberi időjárásban is ékesítik, az amúgy már üres kertet vagy udvart. Az őszi látképet gyönyörűen tarkítja, ha megfelelően védett helyre ültetjük.

Széles, kúp alakú, daliásan felálló, fehér színű virágzata van, ami elbűvöli az ott lakókat és a vendégeket egyaránt. A virágokat nem tanácsos levágni az elnyílást követően sem, mert ha kedvező az időjárás, akkor a vesszőn szépen bebarnulva száradnak. A tölgylevelű hortenzia kedveli az árnyékosabb kertrészeket, de szépen fejlődik szűrt napos fekvésben is.