Elterjedőben van a napelemes közvilágítás

Napelemes utcai világítás

A város életében nagyon fontos szerepet játszik az utcák éjszakai megvilágítása, hogy a sötét ellenére se kényszerüljön szünetelésre a pezsgő élet.

A hagyományos utcai lámpák helyét egyre inkább átveszi a napelemes közvilágítás, amely korszerűsége mellett pénztárcabarát megoldás is, hiszen a Nap sugaraiból fotovoltaikus energiát állít elő, ezzel csökkentve a város villanyszámláját.

A napelemes közvilágítást szolgáló eszközök egyre modernebb és letisztultabb formával vannak ellátva, így a haszon mellett az impozáns kinézet is előnyére szolgál a napelemes megoldásnak. A lámpaoszlopok mellett elhelyezett speciális solar akkumulátor, amely robbanás- és vízálló dobozba kerül, nappal feltöltődik a napenergia által, és az este automatikusan bekapcsoló lámpákat ellátja a szükséges energiával.

Az akkumulátorok gondozásmentes zselés technológiával készültek. A lámpák külseje esztétikus, a megoldás környezetbarát és könnyen kezelhető, nem csoda tehát, hogy a napelemes közvilágítás egyre nagyobb teret hódít.