A nyári motoros kesztyű megléte elengedhetetlen

Nyári motoros kesztyű

Néhány ruhadarabnak az útját végig lehet kísérni a történelemben. A kesztyű nyilván ezek közé tartozik, ugyanis már a középkori lovagok, a páncélos öltözetet viselők, a királynők, a vasöntéssel foglalkozók, később a bokszolók, a munkások és a motorosok is viselték és viselik.

A nyári motoros kesztyű ugyanúgy hozzátartozik a motorkerékpárosok szerkójához, mint a bukósisak vagy a kabát, illetve a nadrág. A védelmi szerepe megkérdőjelezhetetlen, hiszen óvja a kezet nagy sebesség esetén a széltől, emellett a horzsolásoktól is, mivel a nyári motoros kesztyű az ujjperceknél és a kézfejnél protektorral van ellátva. Egy balesetnél a legnagyobb valószínűséggel a végtagok törnek el a legkönnyebben, ezért a kéz is fokozott veszélynek van kitéve.

A nyári motoros kesztyű a horzsolások mellett gyakran megóvja a kezet a törésektől is. Ezenkívül a hálós, jól szellőző anyagának köszönhetően a kéz nem izzad benne. A csuklónál gumis rögzítővel van ellátva, ezért biztonságosan és egyben kényelmesen rögzíthető, azaz nem fog lecsúszni a kézről, de nem is szorítja a csuklót.