Az ékszer és a gyöngy kapcsolata

Az ékszerkészítést tekintve rengeteg egyedi modell állhat rendelkezésre, amelyeknek fő feladata mindenképp az elegancia, ragyogás és nem utolsósorban az esztétika elérése. A csodálatos gyöngy egyértelműen ide sorolható, amely több évszázada már ismert alapanyagnak bizonyul, ami abszolút az exkluzivitásnak, megnyerő jellegnek és selymes tapintásnak köszönhető. A legegyedibb típusnak mindenképp a Tahiti fekete gyöngy nevezhető, amelynek a tenyésztése a sokak által kedvelt, ismert fekete Pinctada maxima kagylóban történik.

Az itt létrejött típus elérheti a tíz mm átmérőt is. A színeket tekintve pedig elérhető a zöldes, kékes, lilás árnyalat is, amelyeknek köszönhetően valóban egyedi ékszereket lehet kreálni. Közkedvelt típus az Akoya is. Ez az Akoya kagylóban keletkezik, az átmérője két és tíz mm között mozoghat.

Az ékszerkészítők nagy örömére igen sajátos színskálában kaphatóak ezek, ugyanis elérhető a fehér, rózsaszín, zöld, ezüst és arany árnyalatú is. Ez a kétfajta gyöngy igen felkapottnak számít hazánkban.