A terméknyilvántartás szerepe a cégeknél

Napjainkban a folyamatos fejlődés és növekedés minden sikeresen vezetett vállalkozás alapismérve. A terjeszkedéssel párhuzamosan, sokszor az elvégzendő feladatok köre és száma is növekedésnek indulhat. Egy gyártó vagy forgalmazó cégnél fontossá válik ilyenkor a hatékony terméknyilvántartás bevezetése. Az egyes termékekhez számos információ kapcsolódhat, mint például a gyártási költségek, az azokhoz tartozó kalkulációk és a különböző feladatok köre. Ráadásul a gyártási eszközöket is dokumentálni kell.

A terméknyilvántartás használatával mindenről külön törzslapot készíthetünk, ami az adott cikkről fellelhető minden információt egy helyre gyűjti össze, ezzel nagymértékben megkönnyítheti a céges dokumentációt. A gyártott vagy forgalmazott termékek típusonként is elkülöníthetővé válnak a terméknyilvántartás segítségével, amelyek lehetnek például alapanyagok vagy félkész termékek is.

A dokumentált információk a bevitelt követően utólagosan is kezelhetőek lesznek és rugalmasan alakíthatóak az igényeknek megfelelően. A törzslap modul és a gyártási nyilvántartás integrálása pedig a termékek előzetes megtervezésében is segítségünkre lehet.