A gépkezelő jogosítvány államilag elismert

Vannak, akik úgy vélik, hogy az emelődaruk kezelése egyszerű feladat, talán sokan vannak közöttük, akik bátran be is ülnének a kezelőfülkébe. Számukra lenne itt egy tanfolyam! Az emelődaruk kezelésére feltétlenül szükség van a gépkezelő jogosítvány megszerzésére. Ez a tanfolyam valóban csak a bátraknak szól, mivel a tanfolyam során nem egy alkalommal kell majd beülni gyakorlatilag a daruba.

A gépkezelő jogosítványt birtokló személyek helyhez kötött emelőgépek kezeléséhez kapnak felhatalmazást, kerekes emelőgépekhez nem. A targoncák kezeléséhez külön jogosítványt kell szerezni. A gépkezelő jogosítvány tanfolyam elméleti oktatása két fő részből áll, egy általános gépkezelői ismeretek valamint speciális feladatok ismereteinek az elsajátításából.

A tanfolyam összesen 36 elméleti és 54 gyakorlati órából tevődik össze. A gépkezelői jogosítványhoz szükséges gyakorlati képzést a saját munkahelyen, de az oktatási telephelyen is el lehet végezni. A tanfolyam államilag elismert képzés, így bármelyik alkalmazó számára megfelel.