Mi történik a testtel a hidegterápia során?

hidegterápia
Hidegterápia

A test alacsony hőmérsékletnek való kitettsége a Wim Hof módszer 3 pillérének egyike. Az utóbbi években a hidegterápia komoly népszerűségre tett szert, mivel számos egészségügyi előnyhöz kapcsolódik. Néhány ember, közöttük hivatásos sportolók, testépítők és hírességek is esküsznek a krioterápia élettani hatásaira.

Ez a módszer abból áll, hogy a személyt rövid időre egy lezárt tartályba helyezik, miközben a teste körül rendkívül hideg levegő áramlik. Mivel a test teljes krioterápiája viszonylag drága és nem érhető el széles körben, a Wim Hof hidegterápiához hasonló módszerek megfizethető alternatívát kínálnak. Az eljárást ma már bárki az otthona kényelmében is gyakorolhatja hideg zuhanyokkal.

Az alacsony hőmérsékletű levegő a Wim Hof módszer fontos alkotóeleme, amit hideg zuhanyok és jeges fürdők formájában alkalmaznak. A hidegterápia résztvevői számos egészségügyi előnyről számolnak be nap mint nap, amelyek a magasabb energiaszinttől az autoimmun betegségek okozta tünetek enyhítéséig terjednek.