A megfelelő ajtó méret levétele

Még mielőtt beleszeretne az üzletben az egyik beltéri ajtóba, érdemes tudnia két fő dolgot. Az ajtó méret az egyik, a másik pedig a nyílás iránya. A méretvételt már otthon is meg tudja oldani akárki. Arra kell figyelni, hogy a keret és a belső ajtórés méretét is vegye le.

Az átlag magassága egy beltéri ajtónak átlagosan 210 centiméter a szélessége viszont változó, 75-től 140-ig bármennyi lehet. Ha szélesebbre van szüksége, akkor tolóajtóban vagy kétszárnyúban gondolkodjon! Az ajtó méret megfelelő megválasztása elengedhetetlen, ugyanis eléggé problémás lehet a falat utólag kiütni vagy pótolni az üresen tátongó részt. Azt, hogy merről merre nyíljon, már az üzletlátogatás előtt érdemes tudni, hiszen egyáltalán nem mindegy. Próbálja vizualizálni, miként fog kinézni az új nyílászáró! Az ajtóra szerelhető kilincset is ennek alapján kell majd megrendelni.

Az ajtó méret és nyílás irányának ismerete mellett, nehezen lehet melléfogni az ajtó megvásárlásakor. Fogjon tehát egy mérőszalagot és jegyzettömböt, majd álljon neki a méretvételhez!