Kerítés, a ház első biztonsági vonala

Mindenki szereti biztonságban tudni az otthonát, ingó és ingatlan javait. A távoli megfigyelés és gyors beavatkozás aktív rendszere csak kiegészíti a falak védelmét.

Egy jó kerítés álladó és passzív védelmet jelent a ház körül. A telepítés után már nem kell ráfordítani nagyobb összeget és állandóan ott van a kéretlen behatolók útjában. A kerítés sokféle követelménynek kell megfeleljen egyszerre, legyen esztétikus, választékos és biztonságos.

Jól kövesse a domborzati viszonyokat, ne foglaljon nagy helyet, lehetőleg legyen egyszerű az építése és kedvező az ára. Az elemes kerítés telepítésének első lépése, az oszlopok helyének kijelölése úgy, hogy azok tengelyvonalai 157 cm-re helyezkedjenek el egymástól.

Az helyi talajtani adottságoknak megfelelően kell a 80 cm mély alapgödröket kiásni, hogy az oszlopok kellő szilárdsággal rögzíthetőek legyenek. Az alsó kerítésmezők elemei átlagosan 10 cm-rel kerüljenek a terepszint alá, ezáltal meggátolva, hogy alatta járatot ásson a kutya. Lehet sávalapot is önteni az oszlopok közé, ha szükséges.