Guruló állványok, bérelni vagy megvenni jobb?

Méretes állványzat

Ha Ön az építőiparban dolgozik és a következő projektje során magasépítést kell végeznie, akkor döntenie kell, hogy a szükséges felszerelést megvásárolja vagy bérli majd.

Ez kemény feladat lehet egy építkezési projektmenedzsereknek, hiszen mindegyik opciónak megvannak a maga előnyei. A guruló állványok vásárlása vagy bérlése kérdéskörben általánosságban elmondható, hogy amennyiben az elvégzendő munka 3 hónapig vagy annál kevesebb ideig tart, javasolt inkább bérelni a szerkezetet.

Hiszen egyszerűen nincs értelme beruházni, amennyiben rövid távú munkához szeretnék használni azt. A projekt hossza az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni a guruló állványok bérlése vagy vásárlása során.

Ráadásul, ha éppen csak belekezdtünk egy rövid távú projektbe és nem vagyunk biztosak abban, hogy hány megbízás vár még ránk, a bérlés lehet a biztonságosabb választás. Valójában a legtöbb építési vállalkozó általában bérli a szükséges felszerelést, mert tipikusan rövid megbízásokon dolgoznak.