Értékes hatóanyagokat tartalmaz a mandula

mandula
mandula

Nem is gondolnánk, hogy mennyire fontos a szervezetünknek a magvak fogyasztása. Energiaforrásként tekinthetünk rájuk. Sok bennük a vitamin, a rostok és az ásványi sók. Kimondottan sokan szeretik a mandula egyedi ízét. E- és B-vitamin komplexumot tartalmaz. Kistermetű fa, virágai fehéresek, majd ezekből fejlődnek ki a csonthéjas termések, amelyek a mandulamagot tartalmazzák. Őshazája Nyugat-Ázsia, de természetesen Európában is megtalálható. Magnéziumot, cinket, szelént, kalciumot tartalmaz. A mandula rendszeres fogyasztásával szebbé válik a bőr.

Erősíti a sejteket, hiszen egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag. Energiaértéke 2497 KJ. Egy marék mandula biztosítja a napi vitamin- és fehérjeszükségletet. Számtalan betegség megelőzésében segít, sőt, véd a rák kialakulása ellen is. A mandula képes csökkenteni a szervezet koleszterinszintjét. A mindennapi étkezésbe nyugodtan be lehet vonni. Meg lehet próbálni olaj formájában is fogyasztani. A mandulaolajt ugyanúgy használhatjuk főzéshez, sütéshez.