CSOK külföldön dolgozóknak is

A CSOK egy nagyszerű lehetőség
A CSOK egy nagyszerű lehetőség

Manapság nem ritka, hogy külföldön vállalnak munkát az emberek, sokan az egész családjukkal költöznek egy idegen országba, a nagyobb kereseti lehetőség érdekében.

A mindennapi költségek a fizetés nagy részét elviszik és sokan így próbálnak szert tenni nagyobb tőkére, gondolván, hogy magasabb fizetésből könnyebben félre tudnak tenni. Ez természetesen igaz is, de ha mégis hazahúz a szívük, akkor jó tudni, hogy a CSOK számukra is elérhető lehetőség.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény, vagyis a CSOK igénylésénél elfogadják az egyéb európai országban lévő társadalombiztosítást is, nemcsak a magyarországit. A pályázó pár egyik tagjának viszont ígéretet kell tennie arra, hogy 6 hónapon belül itthoni TB jogviszonyt szerez majd, vagyis munkát vállal.

Ez már magával vonja azt is, hogy a családnak lesz jövedelme Magyarországon is és meg tudnak élni. Míg a CSOK összegét, valamint a megtakarításukat fordíthatják arra, hogy felépítsenek vagy megvásároljanak egy számukra megfelelő házat, ahol hosszú évekig élhetnek és nevelhetik a gyermekeiket.