Tapasztalja meg a tradicionális pezsgőt!

Tradicionális pezsgő

Akiknek nincs benne jártaságuk, még csak elképzelni sem tudják, hogy mennyi munka van azzal, hogy egyetlen pohár minőségi italkülönlegesség létrejöjjön. A tradicionális pezsgő esetében ez kifejezetten igaz. Az ital 2-3 éven át is érlelődik a pincékben, mire végül napvilágot lát. Bár azt hihetnénk, hogy jól elvan magának, valójában ritkán telik el úgy huzamosabb idő, hogy ne esne át valamilyen műveleten.

A tradicionális pezsgő létrejöttének egyik leginkább látványos eleme a degorzsálás, amikor is a palack nyakába összegyűlt seprőt eltüntetik egy speciális fagyasztásos technológiával. Itt aztán még nincs vége a készítésnek, mert ezt követően még néhány hónap utóérlelés következik.

A tradicionális pezsgő egyik jellegzetessége az ebből adódó enyhe élesztős íz-világ. Ha eddig még nem kóstoltuk volna, akkor ne vesztegessük tovább az időnket, hanem csapjunk le rá minél hamarabb és töltsünk egy pohárral, mert nem fogjuk megbánni! A tradicionális pezsgő kortyolgatása elhoz egy kivételes élményt, amit érdemes megtapasztalnunk.