Egy vonzó mosolyt is meg lehet tervezni előre

Digitális röntgen

A mai technológiával már lenyűgöző dolgokra képes az orvostudomány. Még ha elsőre furcsán is hangzik, de nagyban elősegíti a fogorvosi kezeléseket amikor digitálisan megtekinthető a végeredmény. Ez nemcsak a fogorvosnak előnyös, hanem a páciensnek is, aki végre a saját szemével láthatja, hogy milyen lesz a sokat emlegetett tökéletes mosoly, amire mindig is vágyott. Amikor betérünk a dokihoz azzal a kéréssel, hogy szeretnénk egy tökéletes fogsort, akkor ő pontosan körbe tudja írni az eljárás menetét, a kezeléseket, hogy milyen lesz a végeredmény.

Nekünk viszont nagyon sok orvosi szakkifejezést kell végighallgatnunk, amelyek gyakran nem mondanak semmit. Valamilyen precízebb szemléltető eszközre volt szükség. Így született meg az a szoftver, amit mosolytervező programnak neveznek.

A páciens arca alapján képes felvázolni a lehetséges variációkat. Olyan ez, mint a modellek esetében a Photoshop. Előre vetíti, hogy a fogszabályzás és a egyéb beavatkozások után milyen lesz a mosolyunk. Akár több variációt is képes kiszámítani és ezek közül választhatjuk ki azt, amiről úgy gondoljuk, hogy valóban jól fog állni. Természetesen a választás után következik egy ellenőrzés, hogy az adott szín, forma és méret valóban megfelelő lesz a későbbiekben. Erre azért van szükség, hogy a pácienst semmiképp se érje csalódás a végeredménnyel kapcsolatban. A számítástechnika manapság már nagy szerepet tölt be az orvostudományban és fantasztikus dolgok valósíthatóak meg a segítségével.

A mosolytervezés több lépésből áll és nem megy egyik napról a másikra, de a tökéletes eredmény érdekében érdemes türelmesnek maradni. Előbb mindenképp szükség van egy szakorvosi vizsgálatra, amit a digitális panorámaröntgen követ. Ezután jön a konzultáció a formatervezéssel kapcsolatban. Elkészül a portfólió a mosolyunkról, amit a szoftverrel fog megtervezni a fogorvos. Így már nem marad más hátra, mint egy személyre szabott esztétikai fogászati kezelési terv készítése és a mosolytervet máris kinyomtatott fényképek formájában fogjuk kézhez kapni.