Ozmózis szűrő vagy aktív szenes tisztítás

Ozmózis szűrő

A megnövekedett kereslet hatására megszaporodtak a vízszűrő berendezések is a piacon, de ebben a káoszi tömkelegben a szak avatatlan szemek nehezen tudják megtalálni azt, ami igazán hasznos számukra.

A szerkezetek egészségesebbé tehetik a vizét ozmózis szűrő alkalmazásával vagy akár minőségi széntöltet segítségével is. Az ozmózis szűrő egy félig áteresztő membrán alapelvén működik, ami csak a tiszta vizet engedi át. Ennek hátránya lehet, hogy nemcsak a szennyeződéseket, de az egészségünkre nézve fontos ásványi anyagokat is kiszűri a vízből, ezáltal elgyengítve a víz minőségét. Másik hátránya a nagyobb karbantartási költség, a kevés kapacitás és a szükséges plusz tartozékok miatt.

Ezzel szemben a minőségi aktív szénnel ellátott víztisztító berendezések a vízben hagyják a fontos anyagokat és csak a szennyeződésektől szabadítják meg. A karbantartásra költött mennyiség is kisebb, mint az ozmózis szűrő esetében. Ha tehát saját szűrő berendezést szeretne, vegye figyelembe ezek teszteredményeit és csak azok alapján hozza meg döntését!