A növényi fehérjepor nemcsak a vegeteriánusoké

Növényi fehérjepor

Általánosságban elmondható, hogy az emésztést segítő enzimeknek köszönhetően gyorsabban végbemegy a fehérjeporok feldolgozása, azonban az állati proteineké nem megy a legkönnyebben.

Jobb eredményt ér el itt a növényi fehérjepor. Az állati eredetű, sajnos, azért marad alul, mert teljesen rostmentes, ezért nehezíti és lassítja az emésztést. Emellett az is említést érdemel, hogy minél nagyobb mennyiségű állati eredetű fehérjét vesz magához az ember, annál lassúbbá válik az emésztése. Emiatt is lehet jó választás a növényi fehérjepor. Sokaknak azért jelenti ez a legjobb megoldást, mert érzékenyek a tejre. Az ebben található laktózzal még kis mennyiségben megbirkózik a szervezet, azonban hosszú távon allergiás reakciók is előfordulhatnak.

Nyilván a növényi fehérjepor ilyen mellékhatásokkal nem rendelkezik. Ennek a legfontosabb adottsága a természetességben rejlik. Emiatt nem csak a vegánok és vegetáriánusok választják ezt, hanem azok is, akik bár fogyasztanak húsokat, a fehérjeporokat tekintve a letisztultságban hisznek. Érdemes lehet esélyt adni a növényi fehérjepor produktumnak.