Hogyan lett az angol fidget spinner kifejezésből stresszoldó pörgettyű?

Fidget Spinner

Rengeteg negatív hatás ér minket nap mint nap. Ezt a rengeteg idegességet valahol le kell vezetnünk mert az köztudott, hogy nem tesz jót, amikor egyre csak halmozódik bennünk a stressz. A stresszoldó pörgettyű erre kiválóan alkalmas. Rendkívül egyszerű fizikai mechanizmussal működik, mégis képes mindenkit hosszú perceken át lekötni.

Mondhatni, hogy egyfajta meditációs eszköznek is használhatjuk, mert a csapágyának köszönhetően, szédületesen sokáig képes nagy sebességgel pörögni. A stresszoldó pörgettyű manapság nagyon elterjedt lett és nemcsak a gyerekek, de a felnőttek körében is. Különböző trükköket lehet vele kipróbálni. A valódi profik már úgy képesek forgatni, pörgetni, hogy a stresszoldó pörgettyű közben egy pillanatra sem áll le. Kifejezetten ajánlott a használata azoknak, akik szenvednek a szorongástól, hiperaktivitástól, de segít a koncentráció fejlesztésében is. Mindenkinek remek kikapcsolódást biztosít az unalmas percekre.

Számos modell létezik, számos formában, viszont egy közös bennük, mégpedig a szédületes pörgés, ami sokszor úgy tűnhet, hogy sohasem fog abbamaradni. A stresszoldó pörgettyű éppen ezért hat olyan kellemesen és hipnotikusan a használójára. Valószínűleg ezt a hatást rengetegen megtapasztalták már, ezért vált ennyire népszerűvé. Pszichológiailag bizonyított tény, hogy amikor elfog minket a szorongás, akkor általában valamilyen kényszercselekvésre leszünk hajlamosak.

Van, aki a körmét rágja, más a haját piszkálja és sajnos vannak ezeknél sokkal szélsőségesebb esetek is. A stresszoldó pörgettyű azonban kiváltja ezeket a kényszercselekvéseket, ezáltal leszoktatva a használóját valamilyen kellemetlen szokásáról. A stresszoldó pörgettyű nagyon hatásosan képes lefoglalni a gyerekeket. Akár egész gyűjteményük lehet belőle, mert még olyan is megtalálható a kínáltban, ami izgalmas LED világítással van ellátva. Ez a sötétben igazán különleges látványt nyújt. Elég egyszer kipróbálni, hogy milyen a stresszoldó pörgettyű és utána alig tudunk majd szabadulni a hatása alól.