Mit ér 40 év munka, ha ennyi a nyugdíj?

Tudta, hogy ha kizárólag az állami nyugdíjból szeretne majd megélni, úgy a jelenlegi fizetés töredékéből lesz kénytelen finanszírozni életét? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyugdíjas években sem csökkennek a kiadások, sőt, az egészség megőrzésére sokkal többet kell majd költeni, mint korábban. Pályakezdőként sokan nem gondolnak arra, hogy a nyugdíjba vonulás után mennyi összegre számíthatnak, hiszen a nyugdíjkorhatár akkor még oly távolinak tűnik. Az évek múlásával gyakran adódik éppen elég egyéb elfoglaltság, teendő és probléma, míg végül ott állnak a legtöbben, és csak az állami nyugdíjra számíthatnak.

Manapság egyre többet hallani arról, hogy az állami rendszertől kapott pénz gyakorlatilag semmire sem elegendő. Jogosan merülhet tehát fel a kérdés, hogy mégis miből fogunk megélni a nyugdíjas években. Megoldás viszont létezik, nem véletlen hangsúlyozzák a szakemberek egyre többször az öngondoskodás fontosságát. Többféle lehetőség közül választhatunk, így a nyugdíjbiztosítás, az önkéntes nyugdíjpénztár és a nyugdíj előtakarékossági számla is egyfajta megoldást kínálnak a nyugdíjcélú takarékoskodásra.

Nem tudja, melyik lenne az ideális választás az Ön részére? Többet szeretne megtudni a húsz százalékos állami támogatásról? Ha profi tanácsadásra van szüksége, akkor érdemes szakemberhez fordulnia, aki elkalauzolja az Ön előtt álló lehetőségek között. Célszerű az online segítséget is igénybe vennie, így megtudhatja, mennyi nyugdíjra számíthat a nyugdíjkalkulátor szerint.