Milyen munkálatokhoz használható a tárcsás ágvágó?

tárcsás ágvágó
tárcsás ágvágó

Megesik, hogy elkerülhetetlen feladattá válik a favágás. Kinézzük az öreg, oda nem illő fát, a megsemmisítendő célpontot. Előkerülnek a favágásra alkalmas eszközök. A próbálkozás elindul, versenyfutás az idővel, végül egy telefonhívás és a tárcsás ágvágó házhoz érkezik.

Miután sikerült megszerezni a gépi segítséget, kezdődhet a munka. A kistraktorhoz felszerelhető szerkezet hasznos a nagyobb méretű faágak vágásánál és abban az esetben is, ha olyan sövényeket kell frissíteni, amelyek magasak és nehezen hozzáférhetőek.

A tárcsás ágvágó hasznos tulajdonsága a hosszú nyitható kar, ami szintén a nagyobb távolságokban lévő zöld felületeket is könnyedén eléri. Négy vagy több fűrésszel ellátott vágófeje a vastagabb ágakat is gond nélkül elvágja.

Azonban, mivel nem olcsó mulatság egy ilyen tárcsás ágvágó beszerzése és fenntartása, célszerű átgondolni a megvásárlását. Az utak rendben tartásával foglalkozó cégeknél mindig van egy vagy két ilyen ágvágó, mivel nagyon sok a munka és képesek időt nyerni általa.