Kényelmes házimozi szobák az otthonainkban

A filmnézés kellemes szórakozási lehetőség lehet a család vagy baráti társaságok számára, főleg a hosszú téli estéken. Most még izgalmasabbá teheti ezt a tevékenységet, ugyanis a házimozi szobák tovább tudják fokozni az élményt. Mivel ma már megfizethető áron hozzá lehet jutni a házimozi rendszerekhez, egyre több lakásban jelennek meg ezek a helyiségek. Sokaknak a házimozi szobák berendezése annyit jelent, hogy beszerelnek a nappaliba egy nagyképernyős televíziót néhány hangfallal és kényelmes kanapéval.

Az igényesebbek azonban ennél többre is hajlandóak. A házimozi szobák kialakításakor az akusztikára is nagy hangsúlyt kell fektetni. A túl egyszerű helyiség a lakásban nem alkalmas erre, csak ha előbb elvégzünk némi átalakítást. A falakra el kell helyezni a hangelnyelő és a hangvisszaverő paneleket, amelyekkel jelentős mértékben javíthatunk a szoba akusztikáján. Így a szomszéd sem fog panaszkodni, hogy nem tud pihenni a hangos filmezéstől és a nézők is jobban élvezhetik a különleges hanghatásokat.

Második lépésben pedig a házimozi szobák berendezéséről kell gondoskodni. A házimozi szobák legfontosabb berendezési tárgya nyilván maga a rendszer, ami alapvetően egy nagyképernyős televízióból, hangfalakból és erősítőből áll. Ez annyiban változhat, hogy televízió helyett választhatunk projektort és vetítővásznat is, ami még jobban visszaadja a mozizás élményét. A hangfalak tekintetében is igen bőséges a választás lehetősége. A házimozi szobák méreteitől függően, különböző teljesítményű hangfalakat és mélyládákat vásárolhatunk.

Ebben érdemes szakértők segítségét, tanácsát kérni, ha nem vagyunk elég jártasak ebben a témában. Ha aktív hangfalakat és mélyládákat vásárolunk, akkor erősítőre már nem is lesz szükségünk, ugyanis ezekbe már eleve be van építve az. Így egyszerűbb lesz a házimozi szobák berendezéseinek az összeszerelése. Persze a hangulatvilágításról és egyéb kényelmi funkcióról sem szabad megfeledkeznünk. Kényelmes kanapék és extrákkal felszerelt fotelek hatalmas felhozatalából választhatunk a házimozi szobák ülőhelyeinek megvásárlása során.