Hortenzia, a növények királynője

hortenzia
hortenzia

A kertbarátok jól tudják, melyek azok a virágok, amelyek egyszerűen nem hiányozhatnak a háztáji növényvilágból. Ilyen például a bájos, tömött szirmú hortenzia, ami magas termetével és pompás színárnyalataival az udvarunk, kertünk igazi büszkesége lehet.

Ennek a különleges szépségű növénynek az egyik közkedvelt változata a napos helyre vagy félárnyékba ültethető, szerves trágyával ellátott, nedves talajt igénylő, kiváló stressztűrő képességű, télálló bugás hortenzia, amiben egész nyáron gyönyörködhetünk.

Ez a növény a legtöbb kertbe tavasszal érkezik, de a virágtövek az erős gyökérzetüknek köszönhetően a nyári hónapokban is elültethetőek.

A Gardencentrum virtuális virágkereskedésben a bugás hortenzia megannyi fajtájával találkozhatunk, az olyan ritkaságokat is beleértve, mint a 100 napig virágzó, fehérből málnapiros árnyalatra váltó Living Pinky Promise vagy a holland nemesítés másik remekműve, a mélybordó Living Infinity. Az említett webshopban a bugás hortenzia többféle változata is leszállított áron kapható, ezért is érdemes ebben az időszakban beszerezni a kertünk új királynőit.