A gyerekszandál jelentősége a láb fejlődése során

A kisgyermekek csontjai az első években még igen sérülékenyek, gyengék. Így, akár egy kényelmetlen lábbeli is könnyen okozhat káros elváltozásokat a láb csontjaiban. Ezért fontos odafigyelni a cipő és a gyerek szandál vásárlása során. Nemcsak a megfelelő méretek kiválasztására kell figyelmet fordítani, hanem arra is, hogy milyen tartást biztosít az adott lábbeli a csöppség lábának.

Egyes cipők és szandálok nem segítik a csontok megfelelő elhelyezkedését, vagy nem tartják meg kellő módon a bokaízületeket, így azok a járás során komoly sérüléseket szenvedhetnek. A gyerekek lába akkor a legérzékenyebb, amikor elkezdenek járni. A lábfej és a sarok csontjai ekkor foglalják el végleges helyüket.

A jó minőségű gyerek szandál segít a lábboltozat kialakításában és a sarokcsontok elhelyezkedésében is. Valamint, kellő mértékű tartást biztosít a bokák számára. Használatukkal elkerülhetőek az olyan betegségek, mint az X-láb vagy a lúdtalp, amelyek igen sok kellemetlenséget okoznának a csemetéknek nagyobb korukban.