Fokozott védelem ragasztott biztonsági üveg használatával

Fokozni szeretné a védelem érzetét az otthonában, munkahelyén anélkül, hogy a kilátás rovására menjen? A biztonsági üveg ellenáll a behatolásnak, továbbá törés esetén, az apró üvegdarabok egy köztes-réteghez tapadva maradnak, így csökkentve a további sérülések kockázatát. Megfelelő beszerelés esetén, a biztonsági üveg rendszerint a keretben marad törés után is, továbbra is egy ablak szerepkörében, az érintett épület integritása tehát sértetlen marad, ezért a betörők, esetleg fizikai támadások, de lőfegyverek esetében is biztonságot nyújthat.

Nem kell továbbra is aggódnia az utca, az autók zaja miatt, hanem nyugodtan élvezheti családja vagy éppen kedvenc könyve társaságát, a ragasztott üveg zajcsökkentő hatásának köszönhetően, ami még a káros UV sugárzás ellen is védelmet nyújt. A biztonsági üveg összetételénél állandó kötéssel, legalább két üveglapot ragasztanak össze, az erős és átlátszó polivinil-butil (PVB) segítségével.

Minden üveglapot lemosnak ragasztás előtt, a PVB fóliával együtt, az összeállítás után pedig egy autoklávban, magas hőmérsékleten és magas nyomáson egymáshoz ragasztják az üvegeket. Sok üvegtípus és vastagság, valamint eltérő vastagságú és színű köztes fólia párosítása válik lehetővé a ragasztott biztonsági üveg gyártása során, aminek következtében egy olyan üvegtáblát kapunk, ami különféle igényekhez, alkalmazási helyzetekhez kalibrált.

Áttörhetőségük alapján, a biztonsági üveg különböző kategóriákba sorolható, megállapítására pedig laboratóriumi tesztelések sorozata után kerül sor. Az eltérő biztonság fokozatokat az üveg és a köztes réteg eltérő vastagságával érik el. Például egy P4A (régebben A3-nak jelölték) biztonsági üveg ellenáll egy 4.1 kg súlyú, 10 cm átmérővel rendelkező acélgolyó háromszoros ejtésének az üvegtáblára rajzolt háromszög csúcsaira.

A ragasztott biztonsági üveg súlya és vastagsága egyaránt nagyobb a 24 mm vastag hagyományos hőszigetelő üvegnél. Csak az ajtó vagy az ablak pántolása szab határt a nehezebb és vastagabb ragasztott biztonsági üveg beépíthetőségén.