Az ismert genever városok

Temérdek olyan ital van, amelyek könnyűszerrel köthetőek egyes városokhoz. Ez egyértelműen igaz a genever italra is, amelyik bizonyos településeken igen elterjedtnek és népszerűnek tekinthető csak azért, mert ezek a városok például előszeretettel gyártják a legfinomabb, legsajátosabb fajtákat. Például Amszterdam, Hasselt, Liège mindenképp híresek ezen nedűt illetően.

A holland metropoliszban például a Van Wees és Wynand Fockink állít elő genever nedűt. Itt igen híres főzdék a Melchers, Henkes és Hasekamp. Az utóbbit tekintve kötelező megemlíteni, hogy évek óta hatalmas mennyiségben exportál Afrika különböző részeibe.

Baarle-Nassauban, a holland-belga határhoz közel eső városkában Zuidam készít tradicionális genever szeszes italt és egyéb igen közkedvelt párlatokat. Emellett nem szabad megfeledkezni Groningen és Dordrecht, illetve a belga Deizne városáról sem, amelyek méltán híresek az igazán príma kvalitású genever italaikról. Hazánkban rengeteg ilyen jellegű finomságot lehet megvenni az igen olcsó árakat biztosító www.bareszkozok.hu oldalról.