A vegán csak növények fogyasztására alapuló életmód

Sokan döntenek úgy egy bizonyos idő után, hogy nem hajlandóak többet húst enni. Ennek számos oka lehet, amelyek között az egészség vagy akár valamilyen felfogási mód állhat.

Ennek is vannak fokozatai, hogy milyen mértékben fogyaszt valaki valamilyen húst vagy egyáltalán nem, mint ahogyan azt a vegán életmód diktálja. Akik ezen életfelfogás szerint élnek, nemcsak húst nem fogyasztanak semmilyen mértékben, de még olyan állati eredetű termékeket sem, mint amilyen a tej, tojás vagy éppen a méz.

Ez nemcsak egy étrendnek felel meg, hanem egy igazi életmódnak, hiszen akik később visszatérnek a húsfogyasztáshoz, nem neveztetőek ennek a stílusnak a követőinek. A szigorú növényalapú étrend azonban sok jótékony hatással bírhat, amit még az Amerikai és Kanadai Dietetikusok Szövetsége is elismer.

Ezek szerint, a vegán étrend bármilyen életszakaszban megfelelő és a helyesen összeállított táplálkozás segíthet egyes betegségek kialakulásának a megelőzésében. A szigorú növényi táplálék sok olyan hasznos anyagot tartalmaz, amire mindenképpen szüksége van a szervezetnek.