A táskarugós matrac jellegzetességei

A kényelmetlen ágy sok gondot okozhat. Nemcsak fáradtan, kialvatlanul ébredünk, de különböző hát- és gerincpanaszok kialakulásához is vezethet. A táskarugós matrac alkalmazása kiküszöböli ezt a problémát, mert ott támasztja alá a testet, ahol kell. Így az alvás kényelmes lesz és reggel kipihenten, frissen ébredünk.

A táskarugós matrac különlegessége, hogy a rugók nincsenek összeköttetésben egymással, hanem mindegyik külön zsebben (táskában) található. Így csak ott nyomódik be, ahol hatás éri.

Ez főleg akkor előnyős, ha kétszemélyes ágyon alszunk, hiszen így az éjszakai fészkelődés nem zavarja a párunkat. A másik jellegzetessége, hogy a rugók különböző erősségű acélból készülnek, így helyenként jobban összenyomódnak, máshol kevésbé, ezáltal könnyen felveszik a test alakját és tökéletes alátámasztási pontot biztosítanak a gerincoszlopnak meg a deréknak.

A táskarugós matrac használatával csökkenthető a hát- és a derékbántalmak kialakulásának az esélye, ugyanakkor pihentető, kényelmes alvást is garantál.