Nélkülözhetetlen gép a Makita gyepszellőztető

Makita gyepszellőztető
Makita gyepszellőztető

Aki szép és ápolt kertet szeretne, egy percig sem feledkezhet meg a gyepszellőztetés fontosságáról. A Makita gyepszellőztető segítségével a növényei mindig szépen nőnek, fejlődnek majd, csodálatossá varázsolva ezzel a környezetüket. Miért is annyira fontos a Makita gyepszellőztető többszöri alkalmazása? Nos, a kertmesterek tudják, hogy a talajfelszín egy idő elteltével tömörödik, levegőtlenné válik.

Ezt fokozza a fűnyírások során a felhalmozódott növényi maradványokból képződött filc réteg. A gond kezelésére az egyik legnagyszerűbb gép a Makita gyepszellőztető. A szakemberek szerint, a szellőztetést érdemes műtrágyázással is kombinálni. Ennek a kettőnek köszönhetően a pázsit szemet gyönyörködtető lesz. A masinával a gyepfilc okozta negatív hatásoktól meg lehet szabadulni.

 

Ilyen például az erősebb gyomosodás, a betegségekre való erősebb hajlam, a csökkenő gyökeresedés mértéke, vagy épp a szivacsszerű puha felület. A Makita gyepszellőztető révén, a munkát két módon lehet végrehajtani. Az egyik márciustól októberig jó ötlet, amikor is a gyakori, de kisebb mélységű gyepszellőztetés beválik. A második megoldás az alapos gyepszellőztetés tavasszal és ősszel.