Komoly munka folyik a pezsgő manufaktúrában

Pezsgő manufaktúra

Ön tudja mit jelent az a szó, hogy transvasée vagy degorzsálás? Lehetséges, hogy nem, hiszen ezek elsősorban a pezsgő manufaktúra falain belül történő módszereket illetik. A Törleynél ma is nagyon alapos munka folyik, az évszázados hagyományokat ugyanis nem húzta át a modern technológia, mindössze segítette. Itt a pezsgők most is a tradicionális és a transvasée módszerekre alapozva készülnek.

Nagyon sok ital készül manapság szinte instant módon, azonban ezek most is, ahogy 130 évvel ezelőtt, hónapokig, sőt, évekig érlelődnek. Azt is kevesen tudják, hogy a pezsgő manufaktúra pincéiben válnak tökéletessé a Hungaria, a Francois és a Törley palackban erjesztett, palackban érlelt pezsgők.

A pezsgő manufaktúra fontossága tehát nem csökkent, hiszen manapság sok százezer palack kerül ki innen a magyar és a nemzetközi piacokra. A fantasztikus létesítmény mind méretében, mind pedig a gyártás szempontjából nagyon imponáló. Fontos, hogy minél többen megismerhessük, hiszen a történelmünk egy apró darabkája ez is.