Ha vegyszerezi, kínozza, ne kérdezze, miért zsírosodik a haj!

Nagyon bosszantó dolog, amikor az ember haja gyorsan zsírosodik, állandóan úgy néz ki, mintha levasalták volna. A férfiak is nagyon utálják, de a hölgyek szinte hisztériás kicsapongásba kezdenek egy idő után, hogy semmilyen módszerrel nem képesek megoldani a helyzetet. Hogy tulajdonképpen miért zsírosodik a haj, arról hosszú oldalakat lehetne írni és akkor sem biztos, hogy a végére ér az ember, de nagy valószínűséggel nem lenne mindenki meggyőzve a felhozott bizonyítékokkal.

A kozmetikumokat gyártó iparban rengeteg kutatás folyt ebbe az irányba, próbáltak a végére járni ennek a kellemetlen jelenségnek, de általános megoldást nem tudtak létrehozni. Tulajdonképpen a haj zsírosodása egy okozat, a legtöbb esetben a fejbőr túlzott faggyútermelése miatt lép fel, de ennek a túlozott faggyútermelésnek rengeteg kiváltó oka lehet. Az orvostudomány szervi és lelki okokra is visszavezeti ezt a jelenséget, de egyes kutatások a genetikai hajlamosságot is bizonyították. Hogy miért zsírosodik a haj, még mindig nem lehet tudni biztosan, de az ismert kiváltó okokat és az okozatot is hatékonyan lehet kezelni.

Mint minden bajt, jó már az elején kezelni, sőt, érdemes a megelőzéssel is foglalkozni. A lelki és szervi gondokat, a belülről érkező mérgezéseket, az egészséges életmód tudja a legjobban kezelni. Ennek jelentős szerepe van a megelőzésben is, de ez nem kúra, hanem egy életre szóló változás. A mindig vidám, nevető ember haja fényes, dús, de ha lenne is némi gond vele, nem okoz számára lelki traumát. Akik vegyszerek halmazát alkalmazza a fej ápolására, festi, kínozza feje ékességét, ne kérdezze, miért zsírosodik a haj olyan gyorsan!

A hajnak és a fejbőrnek van saját regeneráló képessége, de a huzamos mérgezést semmilyen szervünk nem bírja elviselni, egyszer betelik a pohár. Aki teheti, csak természetes hajápolókat használjon, olyan illóolajokat, balzsamokat, amelyek kíméletesen tisztítanak. Habár arra nem lehet tökéletes választ adni, hogy miért zsírosodik a haj, de arra igen, hogy mi nem tesz jót neki.