Érdemes közelebbről megismerkedni a 10kw napelemmel

10 kW napelem
10 kW napelem

A napenergiát hasznosító berendezések előnyeiről egyre többet hallani. Pontosan milyen pozitívumokat tartogathat a 10 kW napelem? Talán az egyik legjobb tulajdonsága, hogy egy megújuló energiaforrásból nyeri a számtalan mindenre használható energiát. Mivel a nem zöld energiaforrásokra az elmúlt évszázadok során túlságosan nagymértékben támaszkodtunk, megismerve ennek a számtalan hátrányát, ezért érdemes esélyt adni a természetbarát megoldásoknak és technológiáknak.

Mivel a Nap még évmilliárdokig kellő energiával látja el a Földet, illetve a természetre nem káros felhasználási módról van szó, igenis megéri a 10 kW napelem rendszer mellett dönteni. Lehet, hogy egy árnyékosabb helyen nem garantálja a legmagasabb teljesítményt a szerkezet, de a megfelelő technikával ez fokozható. Ami pedig sokakat a 10 kW napelem megvételére, telepítésére és használatára sarkall, az a környezetbarát adottságban van. A funkcionálás közben nem szabadulnak fel káros anyagok, így a légkört, talajt vagy vízforrásokat nem szennyezik.

A 21. században, ahol igen jelentős mennyiségű szennyezéssel kell szembenézni, illetve a környezetre gyakorolt negatív hatások nem elhanyagolhatóak, ez egy óriási előny. Sokan igénylik a terméket és az ehhez tartozó szolgáltatásokat a premiumnapelem.hu cégünktől, amelyik több éve jó kapcsolatot ápol az Óbudai Egyetemmel. A konzorciumi partnerünk hisz a megújuló energiaforrások temérdek pozitívumában, amit igazol a tény, hogy az intézményben egy napelemes töltőállomást helyeztek üzembe 2020-ban.

A nemzetközi szinten is kimagasló projekt mellett, említést érdemel még a Solar Carport elektromos autó töltő, ami a konzorciumi partnerünk másik büszkesége. A termékben az energiát a napelemek garantálják és ezt újrahasznosított elektromos akkumulátorban tárolják. Konzorciumi partnerünk sikerét az EIT Urban Mobility támogatta, ami az Európai Unió egyik szervezete. A fejlesztésnek köszönhetően, természetesen az oktatási intézmény diákjai szakmai és gyakorlati tapasztalatot szereztek. A projekt 30 millió forintos támogatásból, alig 4 hónap alatt valósult meg.