Sok mindenre jó a szőlőmagolaj

Egészséges szőlőmagolaj
Egészséges szőlőmagolaj

Nem kell mindenféle csodaszert beszerezni ahhoz, hogyha szeretnénk megőrizni az egészségünket. Előbb tekintsük meg azokat a lehetőségeket, amiket maga az anyatermészet tár elénk!

A szőlő önmagában is rendkívül egészséges gyümölcs. Nagyon sokféle módon lehet felhasználni, a magjából pedig különleges olaj préselhető. A szőlőmagolaj préselhető hidegen és melegen egyaránt, viszont nem kevés magra van szükség 1 liter szőlőmagolaj előállításához, ezért az ára is elég magasnak számít.

Viszont nem vitás, hogy megéri, hiszen egyedülállóan egészséges ételek készíthetőek a felhasználásával, de bele szokták keverni a különféle szépségápolási és gyógyászati készítményekbe is.

Kezeli a gyulladásokat, a bőrön kialakult irritációt, illetve az örök fiatalság forrásaként is számon van tartva, hiszen csökkenti az időskorral jelentkező ráncok kialakulását. A nyersen préselt szőlőmagolaj leginkább a salátákhoz ajánlott, míg a melegen préselt a sültek elkészítésénél jön jól, hiszen ez 170 fokig is hevíthető. Már számos kutatás bebizonyította, hogy segít a rákos sejtek elpusztításában.