Hővisszanyerős szellőztető a fűtési szezonban

Hővisszanyerő egység

A légkondicionáló berendezés rengeteg háztartásban megtalálható Magyarországon, viszont attól, hogy néhanapján áporodott a házban a levegő, még nem szükséges rögtön beüzemelni a klímát.

A hővisszanyerős szellőztető konkrétan ilyen esetekben válhat hasznossá, mégpedig a téli időszakban, amikor az ablaknyitással beengedett friss levegővel együtt a szoba is lehűl. A hővisszanyerős szellőztetőnek köszönhetően ez többé nem történhet meg, hiszen pontosan ezt az utóbbi energiaveszteséges problémát hivatott orvosolni ez a kiváló találmány.

Az elhasználódott levegőt a kinti légtérbe juttatja, közben a befelé áramló oxigénnel teli közeg felmelegedve érkezik a szobába. Minimális hő-vesztességgel itt is számolni kell, azonban még ezzel együtt is rengeteg fűtési energia spórolható meg.

A hővisszanyerős szellőztetőt a szellozoshop.hu weboldalon forgalmazzák, többféle méretben, amit leginkább az adott házfal vastagsága határoz meg. Vásárlás után a kiszállítás mindössze két-három munkanapon belül lebonyolódik.