Évente el kell végezni a kandalló tisztítás

Kellemes meleget áraszt

Bármilyen lakásban megállja a helyét, mivel olyan változatos kialakítások közül válogathatunk, amelyek igazodnak a modernebb, illetve a klasszikusabb berendezésekhez is. A zárt égésterű kandalló kályha mindenki kedvence, mivel egyre többen szeretnének különleges hangulatot varázsolni az otthonukba, ami csak ebben az esetben valósítható meg, ezekkel a remek fűtőberendezésekkel.

Ugyanazon az elven működnek és fűtenek, mint az őseik, viszont sokban változott az anyaghasználat és a formavilág. Természetesen számos hasznos funkció is ki lett alakítva a zárt égésterű kandalló kályha esetében, hogy még hatékonyabb legyen az energiafelhasználás. Ennek köszönhetően, kevesebb tüzelőanyaggal érhetjük el a megfelelő hőmérsékletet hosszabb távon. A tervezők a minőségi zárt égésterű kandalló kályhánál figyelembe vették, a biztonságot is, hiszen ebben az esetben ez kiemelten fontos.

A biztonsági üvegnek köszönhetően, nem kell attól tartanunk, hogy egy kipattanó parázs véletlenül tüzet okozna. Ahhoz, hogy a zárt égésterű kandalló kályha minden alkalommal kellemes melegét élvezhessük, szükség van a karbantartásra is. A kandalló tisztítás két részre osztható. Az egyik, amit mi magunk is el tudunk végezni, hiszen egyszerűen csak ez égésteret kell kitakarítanunk. Az üveget tanácsos az erre szolgáló tisztítófolyadékkal lemosni. A kéményrendszer tisztítását azonban már szakember kell elvégezze, hogy biztosan tökéletes legyen a szellőzése.

Erre fokozottan figyelnünk kell és minden évben végeztessük el a kandalló tisztítás ezen lépését, hogy a keletkező szénmonoxid akadálymentesen távozhasson a kéményen. Az égéstér tisztításánál tapasztalhatjuk meg, hogy mennyire fontos a minőségi anyaghasználat, hiszen könnyedén távolíthatjuk el a szennyeződéseket. Egy megfelelően karbantartott és rendszeresen tisztított kandalló sokáig fog megörvendeztetni a kellemes melegével és ezen felül mindvégig a lakás dísze lesz. A kandalló tisztítás alkalmával érdemes kiporszívózni a tűzteret az erre szolgáló porszívóval.