Az aktív szénszűrő fontossága

Klímák, légtisztítók, konyhai páraelszívók közös tulajdonsága, hogy mindhárom a levegő tisztaságát biztosítja az otthonunkban. A nyári hőségben, a vasárnapi ebéd megfőzése után, vagy valamilyen kellemetlen szag felbukkanásakor, mindig számíthatunk ezekre a megbízható eszközökre.

Megbízhatóságuk abban rejlik, hogy mindegyikben jelen van az aktív szénszűrő, ami igen hatékonyan megtisztítja lakásunkat, az orrunkat irritáló szagoktól, az egészségünket károsító füstöktől és mérgező gázoktól. Természetesen az aktív szénszűrő is a használat során veszít a hatékonyságából, hiszen idővel, mint minden más szűrő, ez is eltömődik. Általában, a kevésbé szennyezett környezetben használt szűrőt egy év után ajánlott cserélni.

Azonban, ha a szűrő nagymértékű szennyezettségnek van kitéve, akkor félévenként mindenképpen ajánlott kicserélni. Az aktív szénszűrő eltömődése és cseréje hallatán nem kell megijedni, hiszen egy ilyen szűrőcsere nagyon egyszerű és költséghatékony. Tehát, mindenképpen ajánlott olyan légtisztító készüléket beszerezni, amelyik aktív szénszűrővel rendelkezik.