A patkányfogó néha nélkülözhetetlen lehet

Nagyon idegesítő lehet, ha azt vesszük észre, hogy a házunkba vagy az udvarunkba patkányok férkőztek. Előfordulhat, hogy a leleményes állatok elkapják akár a baromfit is, sőt, sérüléseket okozhatnak a macskáknak és a kisebb kutyáknak is.

Ennélfogva időnként a patkányfogó mindenképpen szükséges lehet, ha rendszeresen találunk azzal kapcsolatosan nyomokat, hogy hívatlan vendég járt a portánkon. Néha egyébként azért válik szükségessé a patkányok elleni fellépés, mert az állatok elkezdik rágcsálni a vezetékeket. Szerencsére több lehetőségünk is van, ha eldöntöttük, hogy elűzzük az állatokat.

A patkányfogó többféle változatban is kapható, ezért mi határozhatunk arról, hogy melyiket szeretnénk használni. Léteznek olyan csapdák is, amelyek élve fogják el az állatokat, amelyeket aztán később vissza lehet engedni a természetbe. Igény esetén szóba jöhetnek az ultrahangos riasztók, amelyek olyan, emberi fül számára észlelhetetlen hangokat bocsátanak ki, amelyek képesek elriasztani a patkányokat.

Azonban, ha valakinek nem szimpatikus a fent felsorolt egyik patkányfogó sem, akkor akár mérget is vásárolhat. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy az anyagot más állatok is elfogyaszthatják, ami akár tragédiát is okozhat.