A munkaruházat funkciói az iparban

Minden munkahelynek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Sokan azért választanak egy bizonyos foglalkozást, mert jól fizet, mások pedig a könnyű munka reményében döntenek egy-egy szakma mellett. Sérülésre azonban szinte minden munkahelyen számítani lehet.

Ezért az ipar számos területén kötelező a munkaruházat viselése, ami adott esetben védelmet nyújt a sérülésekkel szemben. De nemcsak ez a funkciója a munkaruházatnak, mivel igen sok esetben véd a szennyeződéstől.

Az élelmiszeriparban például csak gumikesztyűben nyúlhatnak a termékekhez, valamint a hajháló viselése is előírás. A gyógyszeriparban maszkot is viselniük kell a szakembereknek, hogy semmilyen módon ne szennyezzék be az érzékeny termékeket. Egy asztalos számára is fontos a munkaruházat. Itt a védelem mellett, más feladatokat is ellát.

A sok zsebbel ellátott overall hasznos lehet, hiszen van helye a mérőszalagnak, a ceruzának és egyéb kisebb eszköznek, amire szüksége van a feladatok elvégzéséhez. Tehát elmondható, hogy sokféle feladatot ellát a munkaruházat különböző darabjai.