A TV távirányító sok mindent tud

A fejlődés érdekében, gyakran nagy utat kell megtenni. Így járt ezzel egy közismert eszköz is. Vezetékes, fotocellás és ultrahangos rendszerek váltották egymást egészen addig, amíg végül megjelent a modern TV távirányító. Tudjuk jól, hogy az emberek gyakran elégedetlenek. Amennyiben ez a kényelmüket szolgálja és még fizetnek is érte, akkor jogosak az elvárásaik.

A televízió készülékek ma már könnyedén vezérelhetőek, akár sok méter távolságból is. Ez azonban nem volt mindig így. A TV távirányító első prototípusa már 1956-ban megjelent, de ezek még igencsak kezdetlegesek voltak. A gyártók folyamatosan megtettek mindent azért, hogy olyan termékeket alkossanak, amelyek vonzóbbá és eladhatóbbá teszik a portékákat.

Ez ma már olyan szintre jutott, hogy gyakran annyi funkciót képes ellátni egy TV távirányító, hogy még az a valaki sem tudja pontosan mire is képes, aki rendszeresen használja azt. Kíváncsian várhatjuk, hogy milyen irányt tud még felvenni a fejlesztés, de valószínűleg még akad a tudománynak néhány trükk a tarsolyában.