A tisztítókúra során felfrissülhet szervezete

Tisztítókúra otthon

Ez a folyamat segít a szervezetben felhalmozódott káros méreganyagokat és toxinokat eltávolítani. A tisztítókúra otthon természetes úton is elvégezhető különféle készítményekkel.

A tavaszi tisztítókúra elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Ekkor nagyon sok, magas víztartalmú gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani, mivel ez hamar átmossa a bélrendszert. A tisztítókúra során érdemes minden 90 percben folyadékot vinni be a szervezetbe, így az éhségérzet is enyhébb lesz. Nagyon fontos, hogy a napi vitaminmennyiséget a terápia ideje alatt elfogyassza. A tisztítókúra egyáltalán nem azonos a böjttel, tehát nem szabad éhezni. Viszont ekkor le kell mondani néhány hétre az állati eredetű ételekről, idetartoznak a tejtermékek és a tojás.

Tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás is. A tisztítókúra étrend kialakításánál figyeljen arra, hogy az ételek ásványi anyagokban, enzimekben, valamint rostokban gazdagok legyenek. Legalább két-három hétig tartson, ha teheti, ne végezzen semmilyen megerőltető munkát.