Nem drága az elektromos fűtés

Még szó szerint tombol a nyár és valahogy nem is akarunk a hideg télre gondolni, amikor a magas fűtésszámlák miatt minden hónapban lényegesen könnyebbé válik a pénztárcánk. Szinte félni lehet manapság a téli számláktól és sokan gondolják azt, hogy a többi alternatívával szemben, az elektromos fűtés drágább.

Nos, ez nincs így, legfeljebb akkor lenne, ha meggondolatlanul használnánk az egész lakásban. Válasszuk a bölcs megoldást és csak azokban a helyiségekben alkalmazzunk elektromos fűtést, ahol relatív keveset tartózkodunk! Ilyen lehet például a télikert, vendégszoba, ahová ritkán lépünk be, de a fürdőszoba is, amit csak délután vagy este veszünk hosszabb időre használatba.

Vannak esztétikus kinézetű radiátorok, amelyek a helyiség díszei is lehetnek. Illetve olyan készülékek is megtalálhatóak a piacon, amelyeket be lehet állítani úgy, hogyha a megadott hőmérséklet alá csökken az adott helyiség levegője, akkor bekapcsolnak. Tehát energiatakarékos az elektromos fűtés és nem kell rettegni a számláktól.