Klíma négyféle típusban

Esztétikus, modern légkondik

A nagy nyári melegben mindig jólesik hazaérkezni a hűvös lakásba. A kellemes hőmérsékletről a klíma gondoskodik, de fontos tudni, hogy milyet válasszunk, hogy az legjobban kiszolgálja az igényeinket.

Négyféle berendezés közül választhatunk magunknak, figyelembe véve, hogy mennyi és milyen helyiségeket szeretnénk lehűteni, illetve az esztétikai szempontokat sem szabad mellőzni. A split rendszer a leginkább elterjedt és kimondottan energia-hatékony. Ez egy kültéri meg egy beltéri egységből áll és szakértelmet igényel a felszerelése.

A multi split klíma jellemzője, hogy egy kültéri egységhez több beltéri is csatlakoztatható. A mobil változat könnyen felszerelhető szakember segítsége nélkül és bármikor áthelyezhető másik helyiségbe, hiszen hordozható, mivel egy kompakt egységről van szó.

Hátránya, hogy eléggé hangos működés közben. Létezik még az ablaknyílásba vagy bármilyen megfelelő falnyílásba telepíthető klíma, aminek szintén előnye, hogy szakember nélkül is könnyen felszerelhető. Hátránya viszont a magas zajszint.