Biztonságos fürdőközeg a medence pH mérővel

medence pH mérő
medence pH mérő

A fürdőlétesítményekben feltétlenül ellenőrizni kell a víz minőségét. A kémhatás, a só és a klór szintjének mérésére általában speciális eszközöket használnak. A medence pH mérő segítségével végzett ellenőrzéseket naponta meg kell ismételni.

A víz savassági mutatója 0 és 14 között lehet, de a 7,2-et tekintik optimálisnak. Ha a víz pH értékének meghatározására szolgáló tesztelő az átlagosnál kisebb eredményt mutat, a közeg savas reakcióval rendelkezik, nagyobb mutató esetében pedig túlzott kalciumképződéssel van dolgunk. A medence pH mérővel mért alacsony arány következtében a medence mechanikai konstrukciójában károsodás következhet be, míg az embereknél a nyálkahártya irritációja léphet fel.

Magas sav érték mellett a víz elveszíti a jó tulajdonságait, zavarossá válik, mikrobák és baktériumok képződnek benne, a falakon kalcium lerakódások lesznek megfigyelhetőek, amit nagyon nehéz eltávolítani. A medence pH mérő tehát feltétlenül szükséges a víz savasságának és a medence klór szintjének meghatározásához.