Az otthoni internet védelméről az előfizetőnek kell gondoskodnia

A modern 21. századi ember élete hazánkban szinte elképzelhetetlen a fejlett technika használata nélkül. Szinte mindenkinek van otthoni internet elérése, de az iskolákban vagy a munkahelyeken is mindinkább nélkülözhetetlen eleme a munkavégzésnek.

A szolgáltatók egymással versengenek az egyre telítettebb piacon, hogy megkülönböztetett ajánlatokkal csábítsák magukhoz az előfizetőket. A kábelen érkező széles sávú kapcsolaton túl számos kiegészítő szolgáltatást kínálnak, mint például a drót nélküli átvitel.

Ezt egy Wi-Fi forgalmat bonyolító router vagy modem biztosítja, amely megfelelő beállítás esetén elérhető a lakás bármely pontjáról. Érdemes kellő figyelmet fordítani a biztonságra ennek az eszköznek a használatakor is, hiszen nyitott hálózaton a szomszéd is nyugodtan netezhet anélkül, hogy fizetnie kellene ezért.

Az otthoni internet megfelelő vírusvédelmet is igényel, több szolgáltató is belefoglalja a kínálatba valamelyik neves cég programját. De minden védelem csődöt mondhat egy kellő tudással nem rendelkező felhasználó esetén.