Az infraszauna valóban azt nyújtja, amit elvárnánk tőle

Manapság nagy divat az, hogy olyan jellemzőket aggatnak egyes tárgyakra, amelyekkel ugyan nem rendelkeznek, csak hangzatos és vásárlócsalogató szerepük van, ilyen az intelligens mosópor vagy az okostelefon. Sokan úgy gondolják, hogy az infraszauna megnevezés is csak a vásárlók bevonzásához szükséges. Pedig nem is tévedhetnének nagyobbat.

Az infraszauna onnan kapta a nevét, hogy olyan fűtőcsövekkel rendelkezik, amelyek infra fény sugárzására képesek. Ez három típusú lehet: kerámia vagy karbon felhasználásával készült és teljes spektrumú sugárzós. Az előző kettő csak az infra tartomány C típusú sugarait képesek generálni, egyes esetekben egy kis IR-B-t is.

A teljes spektrumú sugárzós infraszauna viszont képes az IR A, B és C típusát is előállítani. Ennek megfelelően hatékonyabban képes felmelegíteni a testet a teljes spektrumú sugárzó, hiszen az általa kibocsájtott infra fény mélyebben képes behatolni a bőrbe. Ha karbon sugárzóval ellátott infraszauna van a birtokában, akkor is vegye figyelembe, hogy az üzemi hőmérséklet eléréséhez legalább 15 perc melegedési idő szükséges.